3 начина да станете милионер, докато работите за някой друг

3 начина да станете милионер, докато работите за някой друг
Източник: iStock

„Никога няма да забогатееш, докато работиш за някой друг.“ Много от вас сигурно са чували това твърдение, но то не е непременно вярно. Човек може да стане дори милионер, макар и да не е предприемач. От Entrepreneur представят 3 начина за това.

1. Станете сътрудник

Това не е термин само за адвокатски кантори – в много професии и компании можете да се издигнете до партньор на шефа. Например в стартъпите, които тепърва развиват структурата си. Ако работите здраво, допринасяте с експертиза и демонстрирате лидерски умения, рано или късно ще ви се отвори възможност за издигане и съответно за по-голяма заплата.

2. Живейте с по-малко, отколкото изкарвате

Много от известните милионери изобщо не живеят разточително. Пример е Уорън Бъфет, който е третият най-богат човек на света, но все още обитава малка къща, която е купил със съпругата си преди години. Всеки месец си определяйте сума, която да спестите, и се старайте да покривате разходите си с останалата част от заплатата си.

3. Започнете да се занимавате с нещо странично

Щом работното ви време на основната ви работа приключи, сте свободни да се занимавате с каквото поискате. А с днешните технологии дори не ви трябва офис или голям екип, за да развиете някаква дейност онлайн например. Можете да започнете бизнес или пък да давате консултации, стига да не сте в конфликт на интереси. Или пък ако имате някакви други умения или в свободното си време изработвате ръчно някакви продукти, може да ги предлагате/продавате. Да, ще бъде изморително и натоварващо, но в дългосрочен план ще си заслужава.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.