4 начина да се преборите ефективно със стреса


4 начина да се преборите ефективно със стреса
Снимка: iStock/Guliver

3928

Стресът е големият проблем в живота на много от съвременните хора. Те трябва да се научат да се справят с него, за да имат по-добро качество на професионалния и личния си живот, а и за да са здрави. От Inc.com дават няколко съвета как да стане това.

1. Подредете живота си. 

Дезорганизацията е основен източник на стрес. Подредете работното си място, изпразнете чекмеджетата. Така ще изчистите и мислите си. Подреждането на нещата във вашия живот е терапевтично и в крайна сметка релаксиращо.

2. Направете списък с десет източника на стрес.

Много хора се страхуват да се изправят пред своите източници на стрес. Те предпочитат да заметат проблемите си под килима, което само ги влошава и създава повече напрежение. Необходими са ви само 30 минути, за да определи източниците на стрес и мигновено да се почувствате по-добре. Самото разпознаване на тези виновници за стреса е достатъчно, за да започне съзнанието ви да търси възможни решения на проблемите и да ви накара да се отпуснете.

3. Приемете, че някои неща не могат да бъдат променени.

Приемането на факта, че някои неща просто са извън ваш контрол, е един от най-подценяваните начини за успокояване на нервите, които винаги са на ваше разположение. Когато нещата започват да стават прекалено напрегнати, просто приемете, че поради някаква причина обстоятелствата са се стекли по този начин и си припомнете, че някой ден това ще се промени. Приемането на ситуацията такава, каквото е, дори само за момент, има изключително успокояващ ефект.

4. Бъдете благодарни.

Всеки ден, когато се събуждате и преди да си легнете, помислете за пет неща, за които трябва да бъдете благодарни. Да си благодарен означава да се радвате за всичко, което ви е накарало да се смеете, да плачете, да се учите и да растете. То значи да приемате всичко, което имате, и възможностите, които ви очакват. Това веднага ще ви успокои.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички