4 неща, които ще са ви от полза при командировка


4 неща, които ще са ви от полза при командировка
Снимка: iStock/Guliver

5317

Бизнес пътуванията и кратките командировки са все по-често срещани и имат тенденцията да се увеличават още повече заради глобализирането на бизнес света. Разбира се, може да е адски изтощително да пътувате няколко пъти месечно, но пък има неща, които ще са ви от полза, за да останете в топ форма.

1. Подгответе си "набор за почивка"

Един от най-трудните аспекти на пътуването е отдалечаването от дома ви. Все пак, дори и най-силните футболни отбори не се представят толкова добре, когато гостуват на чужди терени.

Една от първите стъпки за овладяване на командировките включва подготовката за вашия сън, тъй като много хора имат проблеми в това отношение.

Започнете, задавайки си въпроса кои ключови пособия най-необходими, за да се чувствате добре. Вземете маска за очи, тапи за уши, може би етерично масло с успокояващ ефект.

2. Не яжте два пъти подред вредна храна

Храната играе много важна роля за вашите енергийни нива - психически и физически. Опитвайте се да спазвате това правило, независимо с колко малко време разполагате до следващата ви среща или друг ангажимент. И да, храната в самолета определено се брои за "джънк".

3. Бъдете внимателни към часа на кацане

Светлината е мощен сигнал за вашата система, тъй като тя ви помага да се ориентирате във времето и пространството. Избягвайте полетите с кацане късно вечер или в малките часове на нощта, тъй като това ще потисне нивата на мелатонин.

Стратегическото излагане на светлина рано сутрин и следобед е полезно и за приспособяване към новата ви часова зона, особено ако пътувате през няколко такива.

4. Планирайте ежедневните детайли

Често пъти най-големите причинители на стрес са малките ежедневни дейности в живота. Когато пътувате, получаването на възможно най-голяма сигурност може да направи чудеса за вашето психическо и емоционално здраве.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички