4 причини, поради които шефът ви не ви харесва


4 причини, поради които шефът ви не ви харесва
Снимка: iStock/Guliver

6141

Болезнената истина, която надали някой ще ви каже гласно, е, че ако вашият шеф не ви харесва, наистина ще имате проблеми с развитието на кариерата си. Чудите се къде бъркате и дали отношението е лично? Уверете се, че не допускате някоя от следните грешки.

1. Създавате твърде много работа на шефа си

Освен ако не сте на върха на йерархията в компанията, се предполага, че част от вашата роля винаги ще бъде да направите живота на началника си по-лесен. И докато задаването на въпроси е част от тренинга, колкото повече време шефът ви трябва да отдели, „държейки ръката ви”, толкова по-разочарован ще е той. По подразбиране всички хора на високи позиции имат твърде много ангажименти, което прави грижата за подчинени доста натоварваща.

2. Не давате резултати

Независимо дали идвате на работа час по-рано, или си тръгвате доста след края на работния ден, ако не давате реални резултати, усилията ви няма да бъдат забелязани. Дори напротив, ще поставите под съмнение времето, което прекарвате в офиса и колко ефективно го използвате.

3. Правите всичко възможно, за да изпъкнете

Служителят, който винаги се опитва да съсредоточи вниманието върху себе си, често се оказва от грешната страна на „барикадата”. Независимо колко амбициозни и талантливи сте по природа, ако не можете да работите добре в екип, със сигурност няма да сте сред любимците на шефа.

4. Отказвате да изпълнявате прости задачи

Ксерокс? Правене на кафе? Създаване на електронна таблица? При никакви обстоятелства не бива да нарушавате етичните стандарти на фирмата, но рутинните (а понякога и много досадни) искания е редно да бъдат удовлетворени. Може да не харесвате всичките си задачи, но вашата роля помага на по-висшестоящите служители да спазват крайните срокове и цели, така че си заслужава усилията.

 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички