4 знака, че партньорът ви харчи повече, отколкото мислите

4 знака, че партньорът ви харчи повече, отколкото мислите
Източник: iStock/Guliver

Всички двойки вероятно спорят за финансите в някакъв момент от връзката си. Но има разлика между откритото обсъждане и тайното харчене зад гърба на партньора ви. В края на краищата доверието е в основата на една връзка, включително и по отношение на парите, особено ако финансите ви са общи. Ето кои са сигурните знаци, че половинката ви е с „по-широки пръсти”, от колкото сте си мислили.

1. Постоянно виждате нови придобивки

Скриването на покупките е най-често срещаният знак, че партньорът ви не иска да знаете какво си е купил или колко точно е похарчил. Намирането на тайни покупки е голям предупредителен знак, особено ако това откритие е придружено от оправдания като „Забравил си, това е старо”или „Взех го назаем от една приятелка”. Важно е обаче да се подходи внимателно към въпроса - обяснете, че покупките засягат финансите и бъдещите ви цели.

2. Сметките изчезват, преди да можете да ги видите

Доверието е знак за здрави взаимоотношения, така че ако вашият партньор крие неща от вас, като битови сметки, преди да успеете да ги видите, това не е на добре. Вариантите в подобни ситуации може да са най-общо два – или сметките надхвърлят предвиденото и половинката не иска да ви разстройва, или пък е решила да оползотвори това перо от бюджета по друг начин.

3. Той/тя има тайни кредитни карти или заеми

Дори в дългогодишни бракове доста често се оказва, че единият от съпрузите разполага с банкови сметки или кредитни карти, за които не сте и подозирали. Ако забележите необичайно много писма от банки или промоционални оферти за кредит, може би е време да се замислите.

4. Той/тя прави големи покупки, защото са „на промоция”

Има една категория хора, подобна на шопинг маниаците, но все пак малко по-различна – хора, пазаруващи на намаления. Да, всеки обича да купи нещо на изгодна цена, но понякога дебненето на промоции и намаления кара човек да купува неща, които действително не му трябват.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.