6 знака, че работата ви "краде" от личността ви

6 знака, че работата ви краде от личността ви
Източник: iStock/Guliver

Всички сме чували мъдри фрази като "Вие правите професията си, а не тя вас" или пък "Каквато и да е работата ви, трябва да я вършите добре - не заради шефа, а заради себе си".

Истината е, че те могат да се окажат доста верни и явно не е случаен факта, че са толкова популярни. Но ако не откривате себе си в тях, възможно е вашата работа да краде от самоличността ви.

1. Вашите семейство и приятелите ви виждат все по-рядко

Или пък още по-лошо: Даже вече не си правят труда да ви канят на определени събития и излизания, защото знаят, че ще кажете, че "трябва да работите".

2. Вашата работа се отразява на съня ви

Обърнете внимание, ако сънувате по-често кошмари или се будите посред нощ. Колкото повече качеството на съня ви намалява, толкова по-лошо говори това за работата ви.

3. Твърде заети сте, за да излезете в обедна почивка

Един огромен предупредителен знак е, ако не помните кога последно сте яли далеч от бюрото си. Какво остава да се видите с близък приятел по време на обедната почивка.

4. Производителността ви намалява, въпреки извънредния труд

Има абсолютно несъответствие между вашите изработени часове и обема работа, който вършите реално. Знаете, че работите твърде много и все пак усещате, че постигате по-малко.

5. Истински мразите неделите

Това, което за някои хора е повод за шеги, вие го изпитвате наистина. Дойде ли неделя следобед, осъзнавате, че се задава една тежка седмица и ви иде да се завиете през глава.

6. Не можете да спрете да мислите за работа

Наистина са малко дейностите, които можете да правите "само за забавление", без да мислите за работа. Дори излизането с приятели често е съпроводено от проверка на служебния мейл.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.