6 знака, че шефът ви е впечатлен от работата ви, дори да не си личи


6 знака, че шефът ви е впечатлен от работата ви, дори да не си личи
Снимка: iStock/Guliver

3963

Знаците, че шефът ви е доволен от работата ви, могат да бъдат доста фини и едва доловими. Но е от решаващо значение да установите, че той/тя е на ваша страна, защото това е важна част от успеха на работното място. В края на краищата вашата длъжност може да се повиши, понижи или съкрати. И всичко това зависи именно от шефа. Разбира се, винаги можете да поискате обратна връзка, но ако ви е неудобно, ето 6 сигурни знака, че началникът ви наистина харесва как се справяте с фирмените задължения.

1. Предизвиква ви

Ако се чувствате претоварени от работа, това може да не е чак толкова ужасно нещо. Естествено, умората не е за подценяване, но самият факт, че началникът ви дава повече задачи, отколкото смятате, че можете да изпълните, говори добре за неговата оценка.

2. Споделя вашите приоритети

Ако държите на стриктното работно време, изпълнението на определени задачи и достигането на заложените печалби за фирмата, то няма начин той да не е доволен от работата ви.

3. Уважава ви

Много е важно да видите дали вашият мениджър ви възприема като пълноправна личност или просто като един от многото служители. Това си личи най-вече в разговорите на 4 очи – ако трябва да си тръгнете по-рано от работа, не се чувствате добре, имате нужда от почивка, вижте дали ще подходи с индивидуално отношение към вас или просто ще спази корпоративния кодекс.

4. Интересува се от мнението ви

В случай, че вашият шеф се допитва до вас за различни проекти и тяхната реализация, това определено е добър знак, който говори, че ви има доверие и цени високо професионалното ви мнение.

5. Дава ви повече отговорности

Правенето на кафе и носенето на закуска не влизат в този списък. Но ако той ви дава да работите по най-важните проекти за фирмата, значи е сигурен, че ще се справите брилянтно.

6. Изпраща други служители при вас

Това може да е доста досадно, но също е добър знак. Ако някой ваш колега иска инструкции или разясняване по даден въпрос и шефът го изпраща при вас, това говори, че вашите професионални умения са високо ценени.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички