Как да изглеждате уверени, дори да не се чувствате така


Как да изглеждате уверени, дори да не се чувствате така
Снимка: iStock/Guliver

5112

Срещали ли сте човек, който излъчва непоклатима увереност, каквото и да прави? Не му завиждайте - вие също можете да бъдете такива. Натрупването на самочувствие отнема време, но е ключът към всеки успех. От Entrepreneur ни съветват как да изглеждаме уверени дори вътрешно да имаме съмнения.

Най-важният фактор в случая е знанието. Колкото повече знаете в дадена сфера, толкова по-уверени ще се чувствате. Не спирайте да учите нови неща, инвестирайте енергията си в полезни занимания и работете здраво. 

Ако се притеснявате да говорите пред други хора, упражнявайте се вкъщи. Помислете какви въпроси биха могли да ви задават и си подгответе отговори. Преди презентация отивайте по-рано, давайте си време за подготовка. Старайте се да говорите бавно и ясно.

Може би ви се струва, че уверените хора са перфектни, но това далеч не е така. Те просто знаят своите лимити, в какво са добри и какво имат още да учат. Затова не превръщайте перфекционизмът в своя основна черта.

Старайте се винаги да излъчвате увереност, дори при не толкова важни срещи. Практикувайте позитивно мислене. Изправете рамене и си кажете, че сте страхотни. Увереността ще ви избави от страховете и ще ви помогне да бъдете най-добрата версия на самите себе си.

 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички