Как да продължите да работите за шеф, от когото сте се разочаровали


Как да продължите да работите за шеф, от когото сте се разочаровали
Снимка: iStock/Guliver

7971

Може да има много причини за това да загубите доверие в началника си - той не спазва обещанията си, демонстрира нерешителност и некомпетентност, не се съобразява с мненията на останалите и т.н. Очевидният съвет в подобна ситуация е да си потърсите друга работа, но това невинаги е възможно или поне не веднага.

На доста хора им се налага да продължават да се отчитат на шеф, който по един или друг начин ги е разочаровал. Макар и да е трудно, има начини да се справите и при такъв случай, пише Inc. Ето как:

1. Фокусирайте се върху себе си. Когато сте изправени пред трудности, потърсете отговор вътре в себе си, като определите ясно какво точно искате да постигнете и как възнамерявате да го направите. Дори и вече да сте започнали да мислите за следващата си работа, намирането на ново работно място зависи до голяма степен от резултатите, които ще постигнете в настоящата си работа. Дори ако шефът ви саботира вашия успех и ви кара да бъдете нещастни, във ваш най-голям интерес е да продължите да вършите работата си възможно най-добре.

2. Не превръщайте конфликта в личен. Не е лесно да запазите спокойствие и да контролирате емоциите си, когато нещата не вървят добре, но това не означава, че трябва да превръщате конфликта с вашия шеф в личен. Управлението на емоциите е ключово умение, от което зависи как ще излезете от трудното положение. Ако решите да клюкарствате и да злорадствате зад гърба на началника, това ще се отрази негативно на самите вас. Ако сте в ситуацията, която изисква от вас да реагирате, то трябва да се придържате само и единствено към фактите. Атакувайте идеи, а не хора

3. Поемете контрол, където е възможно. Контролирайки това, което се случва във вашия живот, можете да контролирате и начина, по който реагирате на него. Именно от този контрол зависи начинът, по който ще бъдете възприети от другите.

4. Бъдете дискретни. Не се поддавайте на импулса да кажете или направите нещо, което не можете да върнете назад. Когато си спечелите репутацията на човек, който сее негативизъм, много трудно може да промените това възприятие. Тактичното и внимателно поведение трябва да бъде ваш приоритет

5. Повишете стандартите си. Получавате правото да очаквате повече от останалите едва когато самите вие отговорите на тези очаквания. Ако искате да се възползвате от пълния си потенциал, трябва да повишите вашите стандарти.

6. Превърнете се в лидер. Бъдете лидер, като дадете личен пример и покажете на шефа си, че има по-добър и ефективен подход към ръководството. И дори в най-трудните моменти не забравяйте, че предизвикателствата ви правят по-подготвени, адаптивни и усъвършенствани професионалисти.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички