Как да работите здраво, без това да навреди на личния ви живот

Как да работите здраво, без това да навреди на личния ви живот
Източник: iStock/Guliver

Според много работодатели да си добър служител означава да отделяш цялото си време на служебните си ангажименти. Това обаче е погрешна концепция - няма как един напълно изтощен човек да е продуктивен.

Не е задължително всеки ден да замръквате в офиса и да се трудите и през уикенда, за да постигнете успех. От Forbes съветват, че ако правите тези 3 неща, ще можете да съчетавате кариерата с пълноценен личен живот.

1. Съсредоточавайте се само върху едно нещо в даден момент.

Какво ядат служителите в обедната си почивка в 13 страни по света

Обедната почивка се е превърнала в цял ритуал за повечето служители. Тя им позволява да поемат глътка въздух през н...

Не носете лаптопа си на срещи, за да продължите да отговаряте на имейли и по време на тях. Не мислете за работа, докато говорите с близките си. Показвайте, че се интересувате от това, което ви казва отсрещната страна. Задавайте въпроси, слушайте. Когато работите, не се разсейвайте с лични разговори и обратно.

2. Знайте кога да кажете "да" и кога - "не".

7 трика, които ще ви направят по-малко разсеяни

Вдигнете ръка, ако се разпознавате в следните твърдения: Често влизате в една стая и не се сещате защо сте влезли. ...

Да помогнете на колега от време на време е едно. Да поемете някоя смяна, да заместите някого - това са нормални неща. Но в никакъв случай не бива да се превръщате в човек, който се съгласява с всичко. Тогава винаги ще ви дават задачите, които никой друг не иска да върши. Бъдете твърди и казвайте "не", когато е нужно.

3. Комуникирайте редовно с началника си.

Разказвайте му/ѝ как върви работата ви, какъв прогрес сте отбелязали, какви са целите ви. Така той/тя ще знае, че наистина се трудите усърдно, че сте лоялни и отдадени. И няма да се налага да се доказвате чрез прекалено дълги часове в офиса.

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.