Работата не ви спори? Направете тези 4 неща


Работата не ви спори? Направете тези 4 неща
Снимка: iStock/Guliver

7303

Всички имаме дни, в които просто не успяваме да се съсредоточим и работата върви бавно и трудно. Изключително неприятно е, особено ако в конкретния ден трябва да свършим нещо наистина важно.

Понякога подобни състояния дори се превръщат в тенденция и тогава трябва да вземем мерки, за да се справим с тях. От Inc.com ни съветват как да реагираме.

1. Починете си.

Ако не сте били в състояние да се съсредоточите върху работата през по-голямата част от деня, то най-вероятно вашият организъм се опитва да ви каже, че сте се претоварили и че имате нужда от почивка. Дори да се изкушавате да прекарате вечерта пред монитора, не го правете. Вместо това отвлечете вниманието си с нещо съвсем различно от естеството на труда ви.

2. Списък с приоритети.

Вземете лист хартия и напишете няколко от най-важните неща, които трябва да свършите през деня. Когато тези списъци с важни дейности са постоянно във вашето полезрение, вие получавате нужното вдъхновение и мотивация, за да запретнете ръкави и да се хванете за работа.

3. Не сменяйте списъците.

Направете си един по-мащабен и го използвайте няколко дни. Вече зачеркнатите задачи ще ви действат мотивиращо, а спестявате време.

4. Променете средата си.

Веднага щом усетите, че скуката започва да ви завладява, променете средата, дори само за един или два часа. Отидете на кафе или в някоя празна зала в офиса, където да поемете дъх и да изчистите съзнанието си.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички