Перфектният отговор на въпроса "Защо искате да работите при нас?"

Перфектният отговор на въпроса Защо искате да работите при нас?
Източник: iStock/Guliver

"Е, защо искате да работите при нас?". Този въпрос се задава на всяко интервю за работа. Няма особено голямо разнообразие от отговори, които могат да бъдат дадени, но според мениджъра Крис Макгоф, провеждащ събеседвания от 30 г., има един, който прави най-добро впечатление.

По думите му перфектният отговор е: "Мисля, че тази работа ще ми помогне да стана още по-добър/добра в сферата си. Знам какви са мисията и визията ви. Проучих компанията ви чрез известната в публичното пространство информация, каналите ѝ в социалните мрежи и професионалните ми контакти. В резултат мисля, че мога да допринеса за нейния прогрес и успех със следните неща (изброяване)".

Когато на интервюто си проличи, че човекът си е написал домашното, това го отличава страшно много, казва Макгоф пред Inc.com. Така кандидатът показва, че е разбрал какво се опитва да постигне компанията, защо тази работа е значима и че не се стреми да извлече полза само за себе си.

3 причини да продължавате да живеете от заплата до заплата

"Хем получавам добра заплата, хем все не ми стигат парите." Ако това твърдение важи за вас, значи сте сред хората, ...

Разбира се, не е речено, че отговорът трябва да повтаря дума по дума написания по-горе. Макгоф по-скоро съветва мениджърите, провеждащи интервюта за работа, да търсят хора, които демонстрират загриженост за общата картина, увереност, че ще имат принос за успеха и готовност да инвестират в собственото си развитие като професионалисти.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.