Родителите трябва да направят тези 6 неща, ако искат децата им да са богати

Родителите трябва да направят тези 6 неща, ако искат децата им да са богати

Да си родител никак не е лесно. Отговорен си не само за това детето ти да е нахранено и облечено, но и да е подготвено за живота. От възпитанието зависи в какъв човек ще се превърне то, включително и дали ще има финансови успехи или провали.

Затова ако искате наследника ви да забогатее или поне да има достатъчно пари и да ги управлява добре, последвайте съветите на Insider.

1. Нека децата ви още в ранна възраст научат стойността на парите. Обяснявайте им как разпределяте доходите си и ги учете да харчат разумно.

4 сурови истини за живота, които ще ви направят по-добър човек

Клише е, но е вярно - истината боли. Хората обикновено са склонни да отричат или игнорират неприятни факти за живот...

2. Не вършете задълженията им вместо тях. Може да ви се струва, че така се грижите за тях, но всъщност ги изграждате като мързеливи личности. А мързеливите личности не забогатяват.

3. Не им купувайте веднага всичко, което пожелаят. Нека се научат да чакат известно време, да се трудят за желаното, а не да смятат, че то им се дължи.

3 нетипични неща, които се ценят в кандидатите за работа

Дългата автобиография и ласкавите препоръки невинаги са гаранция, че даден кандидат за работа ще спечели благоразпо...

4. Бъдете пример. Няма как децата ви да станат разумни с финансите си, ако вие самите не сте такива. Ограничете импулсивните покупки, образовайте се, ако не сте наясно с някои финансови въпроси. Примерът ви ще бъде много по-ценен от всички думи и уроци.

5. Помогнете им да преодолеят срамежливостта. В живота успяват хората, които са уверени и имат самочувствие. Старайте се да изградите такова у наследниците си, но без да ги превръщате в арогантни егоисти.

6. Култивирайте у тях полезни хобита. Окуражете децата си да учат езици, да се занимават със спорт или с някаква креативна дейност. В бъдеще тези неща ще ги направят по-пълноценни хора и може да им помогнат в кариерата и в натрупването на богатство.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.