Родителите трябва да направят тези 6 неща, ако искат децата им да са богати


Родителите трябва да направят тези 6 неща, ако искат децата им да са богати
Снимка:

7920

Да си родител никак не е лесно. Отговорен си не само за това детето ти да е нахранено и облечено, но и да е подготвено за живота. От възпитанието зависи в какъв човек ще се превърне то, включително и дали ще има финансови успехи или провали.

Затова ако искате наследника ви да забогатее или поне да има достатъчно пари и да ги управлява добре, последвайте съветите на Insider.

1. Нека децата ви още в ранна възраст научат стойността на парите. Обяснявайте им как разпределяте доходите си и ги учете да харчат разумно.

2. Не вършете задълженията им вместо тях. Може да ви се струва, че така се грижите за тях, но всъщност ги изграждате като мързеливи личности. А мързеливите личности не забогатяват.

3. Не им купувайте веднага всичко, което пожелаят. Нека се научат да чакат известно време, да се трудят за желаното, а не да смятат, че то им се дължи.

4. Бъдете пример. Няма как децата ви да станат разумни с финансите си, ако вие самите не сте такива. Ограничете импулсивните покупки, образовайте се, ако не сте наясно с някои финансови въпроси. Примерът ви ще бъде много по-ценен от всички думи и уроци.

5. Помогнете им да преодолеят срамежливостта. В живота успяват хората, които са уверени и имат самочувствие. Старайте се да изградите такова у наследниците си, но без да ги превръщате в арогантни егоисти.

6. Култивирайте у тях полезни хобита. Окуражете децата си да учат езици, да се занимават със спорт или с някаква креативна дейност. В бъдеще тези неща ще ги направят по-пълноценни хора и може да им помогнат в кариерата и в натрупването на богатство.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички