НАП: Законови промени могат да спрат прехвърлянето на имоти на ниски цени

НАП: Законови промени могат да спрат прехвърлянето на имоти на ниски цени
Източник: БГНЕС

Необходими са законодателни промени, чрез които да се пресече практиката с прехвърляне на имоти на по-ниска от действителната цена. Това заяви говорителят на Националната агенция по приходите (НАП) Росен Бъчваров пред БНТ.

Той обясни, че действащата в момента нормативна уредба позволява изповядването на имотни сделки на данъчна основа, което позволява прехвърлянето на собственост да става на по-ниска от действителната цена. „Това следва да се преразгледа, защото на практика по този начин законът допуска спестяване на данъци", обясни Бъчваров.

Той съобщи още, че НАП започва съвместни проверки с прокуратурата на замесените лица в скандала с имотите на властта. Бъчваров обяви, че годишно се правят около 2000 подобни проверки.

НАП осъществява наблюдение върху декларираните от работодателите доходи, като така се изключва възможността да се пропусне събирането на служебни бележки и физическите лица да влязат неволно в нарушение, напомни Бъчваров. Доходите могат да се проверят чрез електронните услуги на Националната агенция по приходите.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.