Продават The Mall

Продават The Mall
Източник: Actualno.com/Кирил Апостолов

Търговският център The Mall - вторият най-печеливш в София, се продава. Това става ясно от уведомление, подадено в края на изтеклата година до Комисията за защита на конкуренцията.

В него сегашният собственик на обекта - "АП Ритейл 1", обявява, че ще излезе от обекта. Купувач се явява южноафриканската инвестиционна група New Europe Property Investments чрез регистрираното в България "София къмършъл сентър".

"Все още не присъстваме в България, но обмисляме навлизане на пазара. Засега не можем да потвърдим, че придобиването ще се случи - ще пуснем публично изявление, ако и когато сделката бъде финализирана", заявява пред "Капитал" Мирела Коваша, един от управителите на българското дружество на NEPI.

Сделката за The Mall е пакетна - търговският център ще бъде придобит за 160 млн. евро, а бъдещият собственик ще плати и 20 млн. евро за хипермаркета на Carrefour в търговския център, който Уникредит Булбанк купи през май миналата година на цена между 16 и 17 млн. еврo, сочи информация от пазара. Според източници от ритейл сектора в последните месеци банката е предлагала актива за продажба на стойност 19 млн. евро.

Миналата година молът вече претърпя малка индиректна промяна в собствеността покрай сделка за миноритарния му акционер - базираното в Лондон дружество на гръцката National Bank of Greece (NBG) за инвестиции в дялов и рисков капитал NBGI Private Equity, което държи 15% в мола, беше придобито заедно с портфолиото му от германската Deutsche Bank и американската Goldman Sachs.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 78

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.