В Стара Загора не стигат парцелите за жилищно строителство

В Стара Загора не стигат парцелите за жилищно строителство
Източник: БГНЕС

В Стара Загора има недостиг на парцели за строеж на нови жилищни кооперации. Само за последните три години в града са построени 197 блока. 766 нови апартаменти са излезли на пазара в града от 2014 г. до сега.

Централната градска част е почти застроена, затова предприемачите се съгласяват да изграждат жилищни кооперации и в кварталите, каза пред БНТ главният архитект на Стара Загора Виктория Грозева. Тя допълни, че десетки проекти за нови сгради чакат в Общината за издаване на строително разрешение и ако се наложи, има възможност градът да бъде разширен.

Заради интензивното строителство в Стара Загора вече на две места са се обособили нови квартали - близо до стадиона и градския парк.

Голям е интересът на предприемачите към терените в парк "Бедечка", но там строителството е замразено заради протести на природозащитници. Въпреки това там вече са построени 5 нови 4-етажни кооперации и са излети основите на още две, отбелязва още Investor.bg.

Брокери са категорични, че освен към изградените апартаменти се забелязва и интерес към току-що започнали строежи. Цената на квадратен метър в зависимост от вида строителство и месторазположението в Стара Загора варира между 550 и 650 евро.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.