Царят за двореца "Врана": Грозно е да ме принудят към второ изгнание

Царят за двореца
Източник: БГНЕС

Има един момент, в който си мислих колко би било грозно да ме принудят, и то при една демократична България, към второ изгнание. Не очаквах и сега си мислех колко години – 75 вече, смея да кажа, че съм полагал усилия да поддържаме и духа, и всичко на българщината в чужбина по време на изгнанието. Това заяви бившият премиер Симеон Сакскобургготски по повод съдебното решение, според което дворецът "Врана" е собственост на държавата.

„Частната собственост е нещо, което е неприкосновено, първо. Второ, хората, които са се заели да ме тормозят по този систематичен начин, може би не знаят как сме били възпитавани, родителите ми и дедите ми въобще”, допълни Сакскобургготски.

Още в началото на септември адвокатите на царското семейство ще внесат жалбата срещу това съдебно решение в Апелативния съд в София.

Бившият премиер и съпругата му Маргарита присъстваха на панихидата, отслужена в Рилския манастир по повод 75-годишнината от кончината на цар Борис III. Панихидата бе отслужена днес от 11 часа в храма на Рилската света обител от Негово Преосвещенство Адрианополският епископ Евлогий и свещеници от манастирското братство.

Припомняме, че държавата успя да си вземе двореца "Врана" заради закон от 1947 г. Повече подробности ТУК.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.