БФБ не се трогна от напрежението за Гърция


БФБ не се трогна от напрежението за Гърция
Снимка: Getty Images/Guliver

1482

Загрижеността на финансовите министри от европейския регион относно неспособност на Гърция да покрие задълженията си и безконечните преговори без реален резултат неизбежно оказват негативно влияние върху финансовите пазари ,които и днес се обагриха в червено.

С индекси в зеленият сектор приключи денят на родна територия, като с най-сериозен ръст от 0,26% до 483 пункта се разписа следящият сините чипове SOFIX. Общият дневен оборот достигна половин милион лева, като почти 300 хил. лева от тази сума се дължи на сделки с книжата на ”Адванс терафондАДСИЦ”. След като цял ден пазарната оценка на инвеститора в недвижими имоти прескачаше от положителния в отрицателния сектор, края на сесията настъпи с загуба от 0,20% и цена за брой акция от 2,44 лева. С прехвърлени обеми до 50 хил. лева в положителния сектор с ръстове до процент се настаниха позициите на ”Еврохолд България”АД, ”Химимпорт”АД, ЧЕЗ”Разпределение България”АД и други, а с ръст от 7,02% и 2,34% се разписаха ”Холдинг Варна”АД и ”Софарма имоти”АД, приключвайки съответно на нива от 19,80 и 3,94 лева за брой ценна книга. Сред губещите с понижение до процент и половина се наблюдавахме ”Трейс груп холд”АД, ЦКБ, ”Захарни заводи”АД и други.

На сегмент компенсаторни инструменти общата стойност на сключените сделки достигна 25 хил. лева, като голяма част от тази сума се дължи на жилищно компенсаторните записи, които леко повишиха цената си до 41,30 стотинки за брой. При слаб интерес стойността на компенсаторните записи се покачи до 41,50 стотинки, докато земеделските бонове запазиха нивото си от 62,50 стотинки за една ценна книга.

http://www.bulltrend-bg.com/

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички