БФБ реализира едва 172 хил. лв. оборот днес


БФБ реализира едва 172 хил. лв. оборот днес
Снимка: Thinkstock/Guliver

1579

Европейските капиталови пазари са на път да прекъснат 3-дневната си печеливша серия, след като решението на Европейската централна банка да спре да приема гръцки облигации като обезпечение повиши напрежението около гръцкия външен дълг. Това доведе до сериозен спад при акциите на гръцките банки, както и скок на лихвите по гръцките държавни ценни книжа. За разлика от европейските и азиатските борси сесията на Уолстрийт стартира с повишения.

Търговията на Българската фондова борса днес бе доста слаба, като сключените сделки достигнаха едва 172 хил. лева. Три от четирите основни индекса на родния пазар застават на положителна територия, но със слаби ръстове в рамките на четири десети от процента.

При тази скромна търговия понижения в рамките на един процент записват акциите на „Фонд за недвижими имоти България” АДСИЦ, „Агрия Груп Холдинг” АД и „Софарма Трейдинг” АД.

На позитивна територия с повишения от съответно 1.69% и 2.96% завършват емисиите на производителя на акумулатори „Монбат” АД и „ЧЕЗ Разпределение България” АД.

В сегмента за компенсаторни инструменти боновете за земеделска земя поскъпнаха до ниво от 55.8 стотинки за лев номинал, а компенсаторните записи продължават да се разменят на цена от 41 стотинки за един брой.

http://www.bulltrend-bg.com/

 

 

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички