БФБ завърши сесията с разнопосочни резултати


БФБ завърши сесията с разнопосочни резултати
Снимка: Thinkstock

2066

Българска фондова борса завърши днешната си сесия с разнопосочни резултати, като най-значимо изменение записа индексът на дружествата инвестиращи в недвижими имоти BGREIT, който се повишава с 1.29%.

Борсовият оборот в средата на седмицата достигна 908 хил. лева като една трета от тази сума бе формирана от една пакетна сделка с привилегированите акции на „Химимпорт” АД, сключена при цена от 1.595 лева за една ценна книга.

Сред останалите емисии търгувани днес по-сериозни повишения от съответно 5.58% и 3.86% записват емисиите на „Синергон холдинг” АД и „Спиди” АД. С повишения от около един процент могат да се похвалят и „Трейс груп холд” АД, „Химимпорт” АД и „Фонд за недвижими имоти България” АДСИЦ.

В сегмента за компенсаторни инструменти регистрираме сделки и с трите вида търгувани книжа, като обикновените и жилищните компенсаторни записи приключват деня на ниво от 37 стотинки за брой, докато земеделските бонове остават на цена от 60 стотинки за лев номинал.

Европейските борси днес записват колебливи резултати, докато Уолстрийт отваря с леки повишения в предпазливо очакване на публикуването на стенограмата от последната среща на Федералния резерв на САЩ по-късно днес.

 

http://www.bulltrend-bg.com/

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички