Близо 1 млн. лв. оборот на БФБ


Близо 1 млн. лв. оборот на БФБ
Снимка: iStock/Guliver

2351

Българска фондова борса продължи вчерашния си възход и днес с малко по-скромни ръстове от около половин процент. Индексът на сините чипове SOFIX нараства до 456.49 пункта до най-високото си ниво от първите дни на 2016 година насам.

Оборотът за деня остана малко под 1 млн. лева, като голяма част от него бе формирана от една пакетна сделка с книжата на „Холдинг Варна” АД на стойност 419 хил. лева.

Най-активно търгуваната позиция и днес бе тази на „Химимпорт” АД, който след вчерашния си сериозен скок днес приключва деня почти без промяна в пазарната си оценка на ниво от 1.428 лева за една акция.

По-сериозни ръстове от съответно 5.5% и 3.5% записват акциите на „Първа инвестиционна банка” АД и „Неохим” АД.

Значителни обеми на търговия наблюдавахме днес в сегмента за компенсаторни инструменти, където боновете за земеделска земя поскъпнаха до ниво от 75 стотинки за лев номинал, а компенсаторните записи нараснаха до цена от 30.9 стотинки за брой.

След като вчера прекъснаха за кратко падането си, днес европейските пазари подновиха отрицателната си посока на движение и се насочват към шестото си понижение за последните седем търговски сесии. Водещите европейски индекси записват спадове от около един процент. Подобни са и резултатите на старта на търговията на Уолстрийт, след като вчера Федералният резерв на САЩ понижи прогнозите си за икономическия растеж на най-голямата икономика в света.

http://www.bulltrend-bg.com

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички