Борсата изпрати положителен ден с малки ръстове


Борсата изпрати положителен ден с малки ръстове
Снимка: БГНЕС

2286

На фона на гласуването за новия дълг в Народното събраниe, основните измерители на Българската фондова борса днес завършиха изцяло на положителна територия, но с доста скромни повишения до три десети от процента.

Родният капиталов пазар днес регистрира търговски оборот от 3.4 млн. лева, но тази сума бе формирана от една пакетна сделка с книжата на „Синтетика” АД на стойност 1.9 млн. лева, както и от сделки в сегмента за облигации, които добавиха 1.1 млн. към търговския обем.

Сред останалите дружества привилегированите книжа на „Химимпорт” АД отстъпват с 4.79% до цена от 1.95 лева за един брой, а акциите на „Трейс груп холд” АД и „Агрия Груп Холдинг” АД поевтиняват с по 3.8%.

На положителна територия с ръстове до 2% завършват емисиите на „Фонд за недвижими имоти България” АДСИЦ, „Първа инвестиционна банка” АД и „Централна кооперативна банка” АД.

На пазара за компенсаторни инструменти компенсаторните записи се повишиха до ниво от 42.5 стотинки за лев номинал, а боновете за земеделска земя завършиха без изменение на цена от 50 стотинки за един брой.

Европейските капиталови пазари днес леко отстъпват от 7-годишния си връх, като спадове отчитат енергийните компании и автомобилните производители. Зад Океана сесията също стартира с понижения от рекордните равнища достигнати вчера.

http://www.bulltrend-bg.com/

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички