Червен край на деня за БФБ


Червен край на деня за БФБ
Снимка: Thinkstock

2283

И през втория ден от седмицата световните капиталови пазари са застанали в отрицателния сектор. Страховете и несигурността свързани с предстоящия референдум за излизането на Великобритания от Европейския съюз продължават да оказват негативно влияние върху фондовите пазари на Стария континент, които са на път да завършат деня с понижения от около едни процент.

Зад Океана сесията стартира с минимални изменения като инвеститорите са предпазливи преди двудневното заседание на Федералния резерв на САЩ, което започва днес.

Въпреки положителния старт на деня Българска фондова борса също се оцвети в червено с понижения до половин процент. Дневният оборот достигна едва 286 хил. лева.

Най-активна търговия днес наблюдавахме по позицията на най-големия публичен холдинг у нас „Химимпорт” АД, чиито обикновени акции днес поскъпнаха с 5.46% до цена от 1.25 лева за един брой. Солиден ръст от 6.24% записва и емисията на „Проучване и добив на нефт и газ” АД.

В сегмента за компенсаторни инструменти боновете за земеделска земя поскъпнаха до ниво от 70.9 стотинки за лев номинала, а компенсаторните записи се търгуваха на цена от 30 стотинки за брой.

 

http://www.bulltrend-bg.com

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички