Четирите основни индекса на БФБ записаха ръстове


Четирите основни индекса на БФБ записаха ръстове
Снимка: iStock/Guliver

3676

Българска фондова борса завърши днешния ден с оборот от малко над 1 млн. лева, но три четвърти от тази сума бяха реализирани в сегмента за облигации. И четирите основни индекса на родния пазар днес застават на положителна територия, записвайки ръстове от около половин процент.

На челно място в търговията застава позицията на „Първа инвестиционна банка” АД, чиито акции поскъпват с 2.58% до 1.948 лева за един брой. Подобен ръст записват и книжата на „Фонд за недвижими имоти България” АДСИЦ, а с между 4% и 5% нарастват емисиите на „София Комерс-Заложни къщи” АД и „Индустриален Капитал Холдинг” АД. На отрицателна територия с понижение от 1.7% застава „Трейс груп холд” АД.

В сегмента за компенсаторни инструменти земеделските бонове леко се понижават до 65 стотинки за лев номинал, а с компенсаторните записи се сключи една по-голяма пакетна сделка на обща стойност от 61 хил. лева при цена от 36 стотинки за брой.

В последния ден от първото тримесечие на годината европейските акции записват спад от около един процент малко преди края на сесията след като статистиката показа втори пореден месец на отрицателна инфлация за Еврозоната. Зад Океана търговията на Уолстрийт започва без съществени изменения.

http://www.bulltrend-bg.com

 

 

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички