Една пакетна сделка формира над половината от днешния оборот на БФБ


Една пакетна сделка формира над половината от днешния оборот на БФБ
Снимка: iStock/Guliver

2679

Търговията на европейските фондови пазари е на път да завърши със смесени резултати след положителното начало на деня. Немският индекс DAX е на отрицателна територия след данните за понижение на индустриалното производство в Германия през февруари, а британските акции нарастват на фона на ръста на петрола днес. Зад Океана търговията стартира без значителни изменения в очакване на стенограмата от последното заседание на Федералния резерв на САЩ.

Повече от половината от днешния оборот на Българска фондова борса, който достигна половин милион лева, бе формиран от една пакетна сделка с емисията на „Първа инвестиционна банка” АД, при която 168 хил. от акциите на компанията се продадоха при цена от 1.94 лева за един брой.

По-значителен оборот от 133 хил. лева регистрираме и по позицията на инвеститора в земеделска земя „Адванс Терафонд” АДСИЦ, чийто книжа приключиха деня на ниво от 2.075 лева за брой.

Сред останалите дружества изтъргуваните обеми бяха значително по-ниски, а като цяло борсовите измерители застанаха на отрицателна територия. Бенчмаркът SOFIX завърши почти без промяна на ниво от 443.24 пункта. При компенсаторните инструменти земеделските бонове леко нараснаха през деня до ниво от 68 стотинки, но в крайна сметка приключиха без изменение на цена от 65.1 стотинки за лев номинал.

 

http://www.bulltrend-bg.com

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79995
  • GBP
    1
    2.27819
  • JPY
    100
    1.1619
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички