Европейските борси отстъпват с около половин процент


Европейските борси отстъпват с около половин процент
Снимка: iStock/Guliver

4045

След позитивното начало на седмицата на европейските капиталови пазари, днес борсите на Стария континент отстъпват с около половин процент малко преди края на търговията, притиснати от някои разочароващи корпоративни отчети, понижения при компаниите от финансовия сектор и колебанията на цената на петрола.

На Българска фондова борса водещите измерители записаха смесени и слаби изменения, като индексът на сините чипове SOFIX нараства с 0.34% до 441.96 пункта. Дневният оборот достигна 904 хил. лева.

На челно място в търговията днес застана емисията на „Сирма груп холдинг” АД. Преди обяд акциите на IT компанията рязко поскъпнаха с 13%, но в последствие отстъпиха част от ръста си и завършват с дневно повишение от 5.45% на цена от 1.16 лева за една ценна книга.

В полезрението на инвеститорите бяха и книжата на инвеститора в земеделска земя „Адванс Терафонд” АДСИЦ, които се търгуваха почти без изменение на цени около 2.06 лева за брой. Ръст от 2.91% записаха акциите на „Еврохолд България” АД, които миналата седмица рязко поевтиняха.

В отрицателния сектор днес застават акциите на „Синергон Холдинг” АД и „Спарки елтос” АД, които отстъпват съответно със 7.56% и 9.14%, докато „Албена Инвест Холдинг” АД и „Неохим” АД записват по-скромни понижения между 1% и 2%. 

В сегмента за компенсаторни инструменти се прехвърлиха земеделски бонове на обща стойност от 185 хил. лева при цена от 70 стотинки за лев номинал.

 

http://www.bulltrend-bg.com

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички