Европейските фонднови борси отчитат понижения


Европейските фонднови борси отчитат понижения
Снимка: iStock/Guliver

2379

Въпреки ръста на цената на петрола днес, европейските фондови пазари отчитат понижения в рамките на едни процент притиснати от не особено добрите финансови резултати на компаниите публикувани днес.

Зад Океана търговията на Уолстрийт започна с ръстове след като вчера Федералният резерв не даде нова информация относно плановете си за увеличаване на лихвените проценти. Особено силно представяне имат акциите на най-голямата социална мрежа в света Facebook, които скачат с 13% след публикуването на корпоративните резултати на компанията за последното тримесечие.

На Българска фондова борса днес оборотът достига 645 хил. лева, от които близо две трети са формирани от две пакетни сделки с боновете за земеделска земя сключени при цена от 60.5 стотинки за лев номинал.

Борсовите индекси у нас записват минимални ръстове от около една десета от процента, а сред водещите позиции най-впечатляващ ръст от 5.29% отчитат книжата на „Неохим” АД. С ръстове от малко над един процент завършват „Софарма Трейдинг” АД и обикновените и привилегированите акции на „Химимпорт” АД. С понижение от 4.15% приключва емисията на „Хидравлични елементи и системи” АД.

http://www.bulltrend-bg.com

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80078
  • GBP
    1
    2.28624
  • JPY
    100
    1.15559
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички