Големи пакетни прехвърляния доминират на БФБ


Големи пакетни прехвърляния доминират на БФБ
Снимка: iStock/Guliver

4250

Началото на месец юни е оцветено в червено за световните фондови пазари. Рано днес повечето азиатски борси отстъпиха, а негативните настроения се пренесоха и на европейските пазари, където малко преди края на деня водещите индекси поевтиняват с около 1%. Слабото представяне се дължи на недобрите данни за производствената активност в Китай и спада на цената на петрола преди утрешната среща на страните от ОПЕК. На Уолстрийт сесията също започва с понижения от около половин процент.

На Българска фондова борса денят бе доминиран от големи пакетни прехвърляния. На чело на търговията застана позицията на „Първа инвестиционна банка” АД, където се прехвърлиха малко над половин милион акции при цена от 1.76 лева за брой.

По-големи пакетни сделки на стойност от по 300 хил. лева се сключиха още и с емисиите на „Синтетика” АД и „Формопласт” АД, а преди обяд се прехвърлиха и акции на строителното предприятие „Трейс груп холд” АД на стойност от 619 хил. лева. По позицията на производителя на акумулатори „Монбат” АД в самия край на сесията се продадоха акции на стойност от 265 хил. лева при цена от 7.30 лева за един брой.

Благодарение на всички тези прехвърляния, както и на сделки в сегмента за облигации общият оборот на родния капиталов пазар днес достигна 3.2 млн. лева. Измерителят SOFIX нараства с 0.4% до ниво от 443.11 пункта, като сред по-активно търгуваните емисии ръстове от съответо 2.08% и 4.3% записват съответно „Зърнени храни” АД и „Химимпорт” АД.

 

http://www.bulltrend-bg.com

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички