Капиталовите пазари се оцветиха в зелено


Капиталовите пазари се оцветиха в зелено
Снимка: iStock/Guliver

1859

Световните капиталови пазари са оцветени в зелено днес, благодарение на вчерашното изказване на председателя на Федералния резерв на САЩ, Джанет Йелън, в което тя обеща предпазлив подход към повишаването на лихвените проценти. Водещите европейски индекси нарастват с около 2% малко преди края на деня, а зад Океана търговията започва с ръстове от около половин процент.

Оборотът на Българска фондова борса днес надхвърли 1 млн. лева, но по-голямата част от тази сума бе формирана от пакетни прехвърляния по позициите на „Експат Имоти” АДСИЦ и „Спарки” АД.

По-значителна активност наблюдавахме по позицията на най-големия публичен холдинг у нас „Химимпорт” АД, чиито акции поевтиняват с 2.86% до цена от 1.156 лева за една ценна книга. Продължава отрицателното движение при книжата на „Булгартабак – холдинг” АД, които днес отстъпват с 8.85% до 34 лева за една ценна книга. На обратния полюс са акциите на „Елхим Искра” АД, които нарастват с 9.39%.

Водещият бенчмарк индекс на родния пазар SOFIX изтри четвърт процент от стойността си и се намира на ниво от 444.06 пункта.

Сегментът за компенсаторни инструменти днес също бе оцветен в червено като компенсаторните записи поевтиняха до ниво от 36 стотинки за лев номинал, а земеделските бонове се смъкнаха до 66.1 стотинки за брой.

http://www.bulltrend-bg.com

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички