Компенсаторните инструменти формираха по-голямата част от оборота на БФБ


Компенсаторните инструменти формираха по-голямата част от оборота на БФБ
Снимка: Thinkstock

1774

На Българска фондова борса (БФБ) и днес най-интересно бе случващото се в сегмента за компенсаторни инструменти, където бе формирана и по-голямата част от оборота за деня.

Жилищни компенсаторни записи на стойност от 400 хил. лева се прехвърлиха чрез две пакетни сделки при цена от 43 стотинки за лев номинал. Сериозно присъствие и сделки на стойност от 267 хил. лева регистрираха и боновете за земеделска земя, които поскъпват до ниво от 60.8 стотинки за брой.

При търговията с акции отново не отчитаме почти никакви движения при пазарните стойности на най-търгуваните позиции за деня. Привилегированите акции на „Химимпорт” АД отчетоха ръст от 0.85% до 1.77 лева за един брой, а емисиите на „Адванс Терафонд” АДСИЦ и „Албена” АД се търгуваха без изменение пазарната си оценка. Основните индекси на родната борса също регистрират минимални промени.

Европейските акции днес поевтиняват и отстъпват от 2-седмичния си връх, водени от пониженията при енергийните компании, които бяха засегнати от спада на цената на петрола.

В южната ни съседка Гърция днес банковите акции успяха да възстановят част от изгубеното през последните три дни. Уолстрийт започна търговията без съществени изменения в очакване на утрешните данни за заетостта в САЩ.

http://www.bulltrend-bg.com/

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички