Компенсаторните инструменти във фокуса на вниманието днес


Компенсаторните инструменти във фокуса на вниманието днес
Снимка: iStock/Guliver

1633

Разнопосочни останаха желанията за риск на глобалните капиталови пазари. Азиатските инвеститори запазиха положителната си нагласа на фона на изненадващо добрите данни за производствената активност в Китай, докато на стария континент крехкия ентусиазъм на инвеститорите бързо бе потушен след информацията за забавяне на индустриалното производство във Великобритания.

Близо 660 хил. лева достигна общият дневен оборот на БФБ в първият ден на месец октомври. Основните показатели се пръснаха и в двата полюса като в червения сектор с понижение от 0,48% застана индексът на дружествата инвестиращи в недвижими имоти BGREIT, а с 0,30% ръст се разписа следящия сините чиповe SOFIX, въпреки че през изминалия месец показателя отчита най-ниското си ниво за последните три години.

Денят се характеризира с интерес към сегмента за компенсаторни инструменти, където се прехвърлиха книжа на обща стойност от близо 90 хил. лева. Въпреки засилената търговия края на сесията приключи с понижение при компенсаторните записи и земеделските бонове съответно до 40 и 59,70 стотинки за лев номинал, докато жилищните записи запазиха нивата си от 40 стотинки за брой.

При корпоративните емисии прехвърляне на стойност 230 хил. лева при книжата на “Топливо“АД изведе дружеството на първо място по оборот, а пазарната му оценка се понижи с 5% до 3,80 лева за една ценна книга.

Ръстове в стойностите до 5,6% записаха “Фонд за недвижими имоти България“АД, привилегированите и обикновените книжа “Химимпорт“АД, “Зърнени храни“АД и други, а стойността на сключените сделки бе в рамките на 30 хил. лева.

В отрицателния сектор с понижения до 2% се наредиха “Трейс груп холд“АД, ПИБ, “Индустриален капитал холдинг“АД и други.

http://www.bulltrend-bg.com/

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички