Негативен старт на седмицата за БФБ


Негативен старт на седмицата за БФБ
Снимка: Thinkstock

1469

Борсовите пазари на Стария континент днес отстъпиха, като причината за това са подновените опасения за способността на Гърция да се справи с дълга си и възможността за излизане на страната от еврозоната. В същото време американските пазари стартираха деня с леки повишения благодарение на поевтиняването на долара, което е добра новина за компаниите ориентирани към износ.

На Българска фондова борса също отчитаме предимно негативни резултати за основните измерители, като индексът на сините чипове SOFIX, който почти през целия ден бе на позитивна територия, в края на сесията отстъпва с 0.36% до ниво от 502.38 пункта. Сключените сделки днес достигнаха обща стойност от 1.2 млн. лева. Сред най-активно търгуваните позиции днес "Зърнени храни" АД и "Адванс терафонд" АДСИЦ записаха спадове от съответно 3.53% и 2.32%, а 5.57% от пазарната си оценка изтриват книжата на "Еврохолд България" АД. Сред печелившите с повишения от съответно 4.53% и 2.56% застават съответно "Централна кооперативна банка" АД и "Спарки елтос" АД, а с до едни процент нарастват акциите на "Холдинг Варна" АД и "Първа инвестиционна банка" АД.

На пазара за компенсаторни инструменти днес най-търсени бяха боновете за земеделска земя, които поскъпват до цена на затваряне от 59 стотинки за лев номинал.

http://www.bulltrend-bg.com/

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.81667
  • GBP
    1
    2.27939
  • JPY
    100
    1.17503
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички