Основните индекси на БФБ записаха ръстове до половин процент


Основните индекси на БФБ записаха ръстове до половин процент
Снимка: iStock/Guliver

2322

Търговията на Българска фондова борса в последния ден от месеца достигна дневен оборот от 409 хил. лева, като основните индекси на родния пазар записаха ръстове в рамките на половин процент.

Висока активност на 29-ти февруари наблюдавахме в сегмента за компенсаторни инструменти, където с боновете за земеделска земя се сключиха сделки на обща стойност от 144 хил. лева. Земеделските бонове, които в петък затвориха на ниво от 61.7 стотинки за лев номинал, днес рязко се повишиха и достигнаха цена от 65 стотинки за брой, на която се сключиха и по-голямата част от сделките. В същото време компенсаторните записи отстъпват до цена от 38.5 стотинки за брой.

Сред водещите компании при търговията на Българска фондова борса днес, ръст от 1.01% и 2.34% записват съответно „Холдинг Варна” АД и „Холдинг Света София” АД, а спад от 4.4% регистрира емисията на „Биовет” АД.

По света рано днес азиатските пазари затвориха с понижения, отразявайки разочарованието на инвеститорите след края на срещата на Г-20 през уикенда. Европейските и американските фондови борси записват смесени резултати след като Китайската централна банка намали задължителните резерви за банките за пети път от миналия февруари насам в опит да стимулира забавящата се икономика на страната.

 

http://www.bulltrend-bg.com

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.81667
  • GBP
    1
    2.27939
  • JPY
    100
    1.17503
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички