Основните индекси се увеличиха с до две десети от процента


Основните индекси се увеличиха с до две десети от процента
Снимка: БГНЕС

1304

Капиталовите пазари в Европа бързо сложиха край на негативното настроение, с което стартираха последният месец на годината, като надеждите са насочени към евентуални допълнителни стимули за месната икономика, въпрос който се очаква да бъде обсъден на предстоящата тази седмица среща на Европейската централна банка. Енергийните акции се възстановиха от шестте последователни дни на загуба, които записаха в следствие на срива на цената на петрола.

У нас денят приключи с ръстове при основните индекси до две десети от процента, а общият изтъргуван обем достигна 790 хил. лева. Основен принос към дневният оборот отбелязаха книжата на ”Адванс терафонд”АДСИЦ, които след множество големи и по-малки сделки прибавиха 480 хил. лева към общата сума. Пазарната оценка на инвеститора в недвижими имоти се повиши с 0.12% и приключи на ниво от 2.42 лева за брой ценна книга.

С обороти до 30 хил. лева участие в търговията взеха ”Софарма трейдинг”АД, ”Спарки Елтос”АД, ”Златен лев холдинг”АД и други, който изтриха до 3% от борсовите си стойности, а книжата на ”Българска холдингова компания”АД отчитат загуба от 18.17% след като от няколко сделки понижиха цената си до 0.50 лева за брой акция.

В положителният сектор с ръстове до процент и половина застанаха книжата на борсовият оператор, ”Софарма”АД, ”Химимпорт”АД, ”Фонд за недвижими имоти България”АДСИЦ и други.

При оборот от малко над 10 хил. лева днес земеделските бонове отчетоха сериозно отстъпление в цената си от 8.47%, като в края на деня един компенсаторен инструмент се разменяше на цена от 54 стотинки за лев номинал. С останалите участници в сегмента сделки не се сключиха.

”Адванс терафонд”АДСИЦ с основен принос към оборота, а земеделските бонове се понижиха до 54 стотинки за лев номинал.

www.bulltrend-bg.com

 

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички