Пакетни прехвърляния формираха днешния оборот на БФБ


Пакетни прехвърляния формираха днешния оборот на БФБ
Снимка: Thinkstock

1576

В предпоследния ден от седмицата световните капиталови пазари твърдо стъпиха на отрицателна територия, след засилените притеснения около икономическото развитие на Китай, стенограмата на Федералния резерв на САЩ, която не дава яснота относно повишаването на лихвения процент, както и засилващото се напрежение между гръцката страна и европейските и кредитори.

Родните индекси също останаха на отрицателна територия с понижения до три десети от процента, а общия борсов оборот в края на деня достигна 430 хил. лева. Няколко пакетни и множество по-дребни сделки изведоха емисията на ”Химимпорт”АД на първо място по оборот със сумата от 178 хил. лева, а пазарната оценка на дружеството се повиши с 1,22% до 1,58 лева цена за последна сделка. Пакетни прехвърляния на обща стойност от 132 хил. лева регистрира позицията на ”Адванс терафонд”АДСИЦ, като цената от 2,17 лева за една акция остана без промяна. С по-ниски изтъргувани обеми до 20 хил. лева и на положителна територия с ръст до 4% в търговията се включиха още ”Юрий Гагарин”АД, ПИБ, ”Булгартабак-холдинг”АД и други.

Загуби в пазарните си стойности до 3% претърпяха ”Еврохолд България”АД, ”Трейс груп холд”АД, ”Софарма”АД и ”Софарма имоти”АД и други.

На сегмент компенсаторни инструменти една сделки с боновете за земеделска земя на стойност 15 хил. лева повиши цената им до 61,1 стотинки за лев номинал.

http://www.bulltrend-bg.com/ 

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички