Пакетните прехвърляния останаха характерни за днешния ден


Пакетните прехвърляния останаха характерни за днешния ден
Снимка: Thinkstock/Guliver

1511

Положителен остана деня на родния капиталов пазар. С най-сериозен ръст от 0,62% до 88 пункта сесията приключи индексът BG40, а единственият претърпял понижение в рамките на 0,38% остана следящият дружествата инвестиращи в недвижими имоти BGREIT. Общият оборот в края на пазарния ден достигна 860 хил. лева, но основен принос към него имаха емисиите на ЦКБ“Риъл истейт фонд“АДСИЦ и “Велграф асет мениджмънт“АДСИЦ като всяка една от тях добави към общата сума по 360 хил. лева с помощта на няколко пакетни прехвърляния.

Книжата на “Адванс терафонд“АДСИЦ се откроиха с изтъргуван обем на стойност 44 хил. лева и понижението в пазарната им стойност от 1,92% до 1,99 лева цена на затваряне.

На положителна територия с ръстове в пазарните оценки до 2,3% се разписаха позициите на “Химимпорт“АД, ПИБ, “Булгартабак-холдинг“АД и други.

Компенсаторния сегмент днес беше представен единствено от боновете за земеделска земя, които запазиха цената си от 59 стотинки за лев номинал без промяна.

Леко отстъпление наблюдаваме днес на европейските капиталови пазари повлияни от последните данни, показващи подобряване на условията за кредитиране в еврозоната, което буди опасения в анализаторите за евентуално понижение в перспективите за отпускане на допълнителен финансов стимул.

http://www.bulltrend-bg.com/

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80029
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.15144
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички