Позитивен ден за БФБ


Позитивен ден за БФБ
Снимка: Getty Images / Guliver

1515

Европейските фондови борси започват второто тримесечие на годината с повишения благодарение на по-добрите от очакваното производствени данни за еврозоната. Зад Океана, обаче, акциите на Уолстрийт откриха сесията с понижения в резултата на слабите данни за заетостта в частния сектор САЩ.

Българска фондова борса също завършва деня в позитивния сектор, като и четирите основни измерителя записват ръстове в рамките на шест десети от процента. При общ търговски оборот на родния пазар от 646 хил. лева, на челно място в търговията застава най-големия публичен холдинг у нас "Химимпорт" АД. Пазарната оценка на дружеството нараства с 3.88% до 1.927 лева за една акция, след публикуването на информация за реализирана печалба за 2014 година в размер на 41 млн. лева. Ръст от 4.44% записват и книжата на "Булгартабак - холдинг" АД, а с по около 2% поскъпват "Зърнени Храни" АД, "Централна кооперативна банка" АД и привилегированите акции на "Химипорт" АД. На отрицателна територия застава куриерската компания "Спиди" АД, която отстъпва с процент и половина.

Търговията в сегмента за компенсаторни инструменти и днес бе активна, като боновете за земеделска земя поскъпнаха с една стотинки до ниво от 62 стотинки за лев номинал.

http://www.bulltrend-bg.com/

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички