Раздвижване на БФБ


Раздвижване на БФБ
Снимка: iStock/Guliver

6049

Известно раздвижване отбелязва днес търговията на Българска фондова борса, която от началото на месеца бе повече от скромна. По-голямата част от интереса на инвеститорите през деня бе фокусиран върху емисията на едно от най-ликвидните дружества на родния капиталов пазар – „Химимпорт” АД.

В резултат на няколко по-големи и множество по-малки сделки оборотът по позицията на най-големия публичен холдинг у нас достигна 822 хил. лева като цените, при които се търгуваха акциите му варираха в диапазона от 1.10 до 1.16 лева за една ценна книга. В крайна сметка емисията завърши на ниво от 1.10 лева, което представлява понижение от 3% спрямо последното и ниво на затваряне.

Като цяло оборотът на Българска фондова борса достигна 1.1 млн. лева, а сред останалите компании понижение от 5.13% записват книжата на „Булгартабак – холдинг” АД, а с по около 1% отстъпват „Синергон Холдинг” АД, „Холдинг Варна” АД и привилегированите акции на „Химипорт” АД.

Водещите измерители на родния пазар записаха понижения от около половин процент, като индексът на сините чипове SOFIX падна под 440 пункта до най-ниското си ниво за 2016 год. 437.94 пункта.

За разлика от фондовата борса у нас, в Европа водещите пазари днес записват солидни повишения от около 2% малко преди края на деня като оптимизмът за инвеститорите дойде от по-добрите от очакваното търговски данни от Китай по-рано днес, както и от продължаващия ръст на цената на петрола.

http://www.bulltrend-bg.com

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79995
  • GBP
    1
    2.27819
  • JPY
    100
    1.1619
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички