Ръст на индексите и слаб оборот на БФБ в края на април


Ръст на индексите и слаб оборот на БФБ в края на април
Снимка: Thinkstock

1947

Последният работен ден на Българска фондова борса (БФБ) за тази седмица и месец завършва с повишения на основните борсови измерители в рамките на един процент. Търговските обороти обаче остават все така ниски, каквито свикнахме да виждаме през месец април.

Сред водещите позиции днес ръстове в рамките на 2% регистрират емисиите на Енерго-Про Продажби АД, Трейс груп холд АД, Адванс Терафонд АДСИЦ, Монбат АД и Софарма имоти АДСИЦ.

С по-значителни ръстове могат да се похвалят акциите на Актив Пропъртис АДСИЦ и Унипак АД, които покъпват съответно с 10.22% и 13.19%.

На отрицателна територия и днес застава емисията на Биовет, която вчера отстъпи с 11%, а днес губи още 6.63% от пазарната си оценка до цена от 14 лева за една акция.

На пазара за компенсаторни инструменти бе реализиран повече от половината от общият изтъргуван обем на Българска фондова борса, като земеделските бонове леко поевтиняха до ниво от 62 стотинки за лев номинал. Същевременно с компенсаторните записи се осъществи едно голямо пакетно прехвърляне на стойност от 346 хил. лева при цена от 40 стотинки за брой.

Европейските фондови борси малко преди края на търговията записват слаби изменения, а щатските пазари записват понижения, въпреки силните данни от пазара на труда в САЩ.

http://www.bulltrend-bg.com/

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички