Ръст на индексите на БФБ и оборот от 1,3 млн. лв.


Ръст на индексите на БФБ и оборот от 1,3 млн. лв.
Снимка: Thinkstock/Guliver

3196

Световните капиталови пазари не започнаха добре последната седмица на месец септември. След като Федералният резерв на САЩ временно се отказа от намерението си за вдигане на лихвите, пазарите бяха разтърсени и от разкритията в автомобилния сектор и манипулациите около отделянето на вредни газови емисии от автомобилите на един от най-мощните немски производители.

Допълнително напрежение внася и последните данни за индустриалното производство в Китай, които показват че печалбите са паднали до най-ниското си ниво за последните четири години.

На Българска фондова борса (БФБ) деня бе по-скоро положителен, като с най-сериозен ръст от 0,47% до 444 пункта се разписа следящия сините чипове SOFIX.

Общият дневен оборот достигна 1,3 млн. лева, като над 1 млн. от тази сума бе формирана от пакетно прехвърляне при книжата на “Софарма трейдинг“АД на цена от 5,1 лева за брой. С почти 50 хил. лева обем на втора позиция застана емисията на “Трейс груп холд”АД, която изтри 1,63% от пазарната си капитализация и приключи сесията на цена от 6,05 лева за акция.

Между 3 и 8,5% загуба отчетоха още емисиите на “Момина крепост", “Биовет“, “Етропал“, “Булгартабак-холдинг“ и други.

От присъстващите в сектора на печелившите се откроиха “Спарки елтос“, “Химимпорт“, “Монбат“, “Софарма имоти", ПИБ и други, а ръстовете с които се разписаха бяха в рамките на 6%.

На сегмента за компенсаторни инструменти при общ прехвърлен обем под 10 хил. лева земеделските бонове се понижиха до 60,30 стотинки за лев номинал, а компенсаторните записи отстъпиха до 39,90 стотинки за брой.

http://www.bulltrend-bg.com/

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички