С положително настроение приключи днешната сесия на БФБ


С положително настроение приключи днешната сесия на БФБ
Снимка: Thinkstock

2321

Откъснаха се днес световните капиталови пазари от негативния тренд, характеризиращ последните няколко сесии. По-добрите от очакваното икономически данни идващи от другата страна на океана и решението на Федералния резерв на САЩ да отложи повишаването на лихвените нива предвид отзвука на решението Brexit повиши настроенията, като на стария континент основните показатели добавят до процент и половина към стойностите си, а американските индекси стартират с ръст до 1%.

Малко над 2,3 млн. лева е общата стойност на сключените на БФБ сделка днес, като в основата с три пакетни прехвърляния застана емисията на “Синтетика“АД, с общ обем от 1,3 млн. лева и леко отстъпление в пазарните нива с 1,02% до 38,70 лева за брой ценна книга. С пакетни и по-дребни сделки на стойност 933 хил. лева се разписа и “Трейс груп холд“АД, а борсовата оценка на дружеството се понижи с 1,92% до 5,10 лева цена на затваряне.

С изтъргувани обем до 20 хил. лева и понижения в пазарните нива до 5,3% се разписват “ЦКБ Риъл истейт фонд“АДСИЦ, “Адванс терафонд“АДСИЦ, “БГ агро“АД, “Елхим искра“АД и други.

“Еврохолд България“АД записва ръст в пазарната си капитализация от 5% до 0,52 лева за брой, при обща стойност на прехвърлените книжа от 16 хил. лева. С минимален оборот до 2 хил. лева ръстове отчетоха още „Монбат“АД, „Свилоза“АД, „Индустриален капитал холдинг“АД и други.

Понижения записа сегмента за компенсаторни инструменти като боновете за земеделска земя се смъкнаха до ниво от 67,80 стотинки за лев номинал, компенсаторните записи отстъпиха до 28 стотинки за брой.

Основните показатели приключиха сесията с ръстове, като най-висок от 1,23% бе при следящият дружествата инвестиращи в недвижими имоти BGREIT.

http://www.bulltrend-bg.com

 

 

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички