Сегментът за облигации доминант в днешния оборот на БФБ


Сегментът за облигации доминант в днешния оборот на БФБ
Снимка: Thinkstock

2413

След положителното начало на деня, което дадоха акциите на стария континент края на сесията настъпва отново с понижения повлияни от притесненията на инвеститорите свързани със слабите икономически данни идващи от Китай и дебатите около решението на Федералния резерв относно повишаването на лихвените проценти.

Родните показател на капиталовия пазара също застават в червения сектор, като отчетените понижения са в рамките на две десети от процента. Общият оборот в края на деня надхвърли 2,6 млн. лева, като близо 2,4 млн. лева от тази сума се дължи на сегмента за облигации.

От корпоративните книжа на първа позиция по изтъргуван обем със сумата от 72 хил. лева застана емисията на “Адванс терафонд“АДСИЦ, която добави 0,55% към пазарната си стойност и приключи на ниво от 2,02 лева за брой ценна книга.

С между 10 и 20 хил. лева прехвърлен обем и с понижения в пазарните оценки до 2,20% в търговията се включиха още “Софарма“АД, “Фонд за недвижими имоти България“АДСИЦ и “Химимпорт“АД. Фармацевтичните книжа затвориха на цена от 2,79 лева за брой, дружеството инвестиращо в недвижими имоти се понижи до ниво от 0,50 лева за една акция, а емисията на “Химимпорт“АД регистрира 1,36 лева цена за последна сделка.

Земеделските бонове привлякоха днес вниманието на инвеститорите. След сключени сделки на обща стойност над 95 хил. лева инструмента от компенсаторния сегмент повиши цената си до 60 стотинки за лев номинал.

http://www.bulltrend-bg.com/

 

 

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички