Слаби постижения за европейските борси


Слаби постижения за европейските борси
Снимка: iStock/Guliver

2470

След положителното начало на деня на световните фондови пазари, европейските борси изтриха ръстовете си и малко преди края на търговията са на път да завършат сесията със слаби понижения. Зад Океана търговията на Уолстрийт също стартира с понижения в рамките на половин процент, като за негативния сентимент на пазара спомогнаха данните за ръста на потребителските цени в САЩ, които увеличиха вероятността за вдигане на лихвените проценти от страна на Федералния резерв.

У нас търговията на Българска фондова борса не донесе забележими изменения за основните пазарни измерители, като най-голямо промяна отбеляза BGREIT, който нарасна с половин процент. Оборотът за деня достигна 846 хил. лева, които бяха формирана най-вече от пакетни прехвърляния.

Начело на търговията застана емисията на „Кораборемонтен завод Одесос” АД, където се продаде пакет акции на стойност 362 хил. лева при цена от 85 лева за една ценна книга. По-големи сделки днес регистрирахме и при дружествата със специална инвестиционна цел „Фонд за недвижими имоти България” АДСИЦ и „Адванс Терафонд” АДСИЦ, чиито книжа леко поскъпват до процент.

Силно представяне показаха днес акциите на най-големия публичен холдинг у нас „Химимпорт” АД, които поскъпнаха с 4.37% до 1.098 лева за брой. Привилегированите акции на дружеството обаче отстъпиха с 2.91% до цена от 1.30 лева за една ценна книга.

В компенсаторния сегмент се повиши търсенето към компенсаторните записи, които поскъпнаха с 5% до цена от 34.7 стотинки за лев номинал.

http://www.bulltrend-bg.com

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички