SOFIX с нов връх


SOFIX с нов връх
Снимка: iStock/Guliver

5049

Силно представяне показва Българска фондова борса в последния си работен ден преди кратката ваканция. Водещите индекси на родния пазар нарастват с малко над един процент като бенчмаркът SOFIX достига нов връх от 484.50 пункта.

Активна търговия наблюдавахме с емисията на „Биовет” АД, чиито акции скочиха с 14.29% до цена от 16.45 лева за брой. Силният ръст за дружеството идва след като КФН издаде окончателна забрана за публикуване на търгово предложение от „Хювефарма” ЕООД за закупуване на 9.99% от капитала на „Биовет” АД.

Солидни ръстове от около 7% записват още и книжата на „Доверие Обединен Холдинг” АД и „М+С хидравлик” АД, като и тези на „Стара планина Холд” АД, които поскъпват с 4.45%. С по около 1% нарастват и пазарните оценки на „Холдинг Варна” АД и „Монбат” АД.

За формирането на дневния оборот от 2 млн. лева допринесоха също и големи пакетни прехвърляния при „ЦКБ Риъл Истейт Фонд” АДСИЦ, „Мак” АД, „Кепитъл Мениджмънт” АДСИЦ и „Капман Грийн Енерджи Фонд” АД.

На компенсаторния пазар земеделските бонове се търгуваха при цена от 54 стотинки за лев номинал.

Световните капиталови пазари са оцветени в зелено днес в очакване на края на заседанието на Федералния резерв на САЩ тази вечер, като инвеститорите приеха положително решението от срещата на Японската централна банка рано тази сутрин.

http://www.bulltrend-bg.com

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички