Световните капиталови пазари нетърпеливо чакат Фед


Световните капиталови пазари нетърпеливо чакат Фед
Снимка: Getty Images/Guliver

2151

Световните капиталови пазари са пред нетърпеливо очакване на решението на Федералния резерв (Фед) на САЩ. Индексите на стария континент приключиха с понижение в четвъртък, а инвеститорите са вперели поглед към случващото се зад океана, за да узнаят крайното решение: ще има ли повишение на лихвените проценти за първи път от девет години насам.

С оборот от половин милион лева и понижения при основните измерители до шест десети от процента приключи днешната сесия на Българска фондова борса (БФБ). Половината от общия изтъргуван обем за деня се дължи на три пакетни прехвърляния при книжата на ”Албена”АД, а пазарната оценка на дружеството се покачи с 2,30% до 49 лева за брой ценна книга.

С до 40 хил. лева изтъргувани обеми и изцяло в отрицателния сектор с понижения в борсовите стойности до 1,25% се наредиха емисиите на ”Монбат”АД, ”Топливо”АД, ”Синергон холдинг”АД, ”Фонд за недвижими имоти България”АД и други, а позицията на ”Зърнени храни България”АД се разсели с 7,10% от пазарната си цена до 0,32 лева за последна сделка при общ изтъргуван обем за деня от 15 хил. лева.

На сегмента за компенсаторни инструменти при сравнително нисък общ оборот от близо 9 хил. лева земеделските бонове леко поскъпнаха до 61,3 стотинки за лев номинал, а компенсаторните записи запазиха цената си от 40 стотинки за брой.

http://www.bulltrend-bg.com/

 

 

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички