Световните капиталови пазари са оцветени изцяло в зелено


Световните капиталови пазари са оцветени изцяло в зелено
Снимка: Thinkstock

2537

Световните капиталови пазари са оцветени изцяло в зелено днес и продължават със силното си представяне от петък. Ръстовете започнаха още в Азия, където японската борса даде тон с повишение от 4%, благодарение на вчерашната изборна победа на управляващата партия на премиера Шиндзо Абе, която предвещава повече стимулиращи фискални мерки за икономиката.

Добрите настроения се пренесоха и в Европа, където основните индекси нарастват с между 1% и 2%, подпомогнати от изясняването на ситуацията около бъдещия премиер на Великобритания. На старта на търговията зад Океана пък бенчмаркът S&P 500 записва ново рекордно високо равнище.

На Българска фондова борса оборотът за деня достигна 800 хил. лева, формирани от пакетни прехвърляния по позициите на „Експат Бета” АДСИЦ и „Софарма имоти” АДСИЦ.

Значителен оборот регистрирахме и по позицията на фармацевтичното дружество „Софарма” АД, където се прехвърлиха книжа на стойност 155 хил. лева без изменение в цената от 2.56 лева за една акция.

На положителна територия днес завършиха емисиите на „Албена Инвест Холдинг” АД и „Еврохолд България” АД, които постъпват съответно с 3.17% и 4.28%.

Измерителите на родния пазар завършват без значителни изменения, а в компенсаторния сегмент земеделските бонове завършиха деня с минимално понижение на ниво от 69.5 стотинки за лев номинал.

http://www.bulltrend-bg.com

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички