Три от четирите индекса на БФБ записаха ръст


Три от четирите индекса на БФБ записаха ръст
Снимка: Thinkstock

1680

В първата от двете търговски сесии между коледните и новогодишните празници Българската фондова борса успя да запише умерени ръстове, макар и при не много висока активност от страна на инвеститорите.

Три от четирите основни индекса на родния пазар нарастват с до един процент, а изключение направи единствено индексът на дружествата инвестиращи в недвижими имоти BGREIT, който се понижава с 0.69%. Оборотът за деня достигна 631 хил. лева.

По-сериозни ръстове между 3 и 5% днес записват акциите на „ЕМКА” АД, „Софарма” АД, „Албена” АД и „Енерго-Про мрежи” АД. Сред най-търгуваните дружества днес се нареждат още и Монбат АД, Индустриален Холдинг България, Софарма Трейдинг АД, Адванс Терафонд АДСИЦ, Химимпорт и Еврохолд България, които отчитат скромни ръстове до 2%.

На отрицателна територия, със понижения от около един процент, завършват емисиите на „М+С хидравлик” АД, „Агрия Груп Холдинг” АД и Централна кооперативна банка.

В сегмента за компенсаторни инструменти жилищните компенсаторни записи продължават да се търгуват на цена от 41 стотинки за лев номинал.

Европейските фондови пазари отстъпват, като най-значителен спад регистрира гръцката борса, след като днес и третия вот в парламента на Гърция отново не успя да излъчи нов държавен глава, което означава, че страната се насочва към предсрочни парламентарни избори в началото на следващата година.

www.bulltrend-bg.com

 

 

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички