Търговия с акциите на "Еврохолд България" и "Евро инс" на БФБ


Търговия с акциите на "Еврохолд България" и "Евро инс" на БФБ
Снимка: Getty Images

2610

Четирите индекса на Българска фондова борса (БФБ) регистрираха скромни спадове в рамките на четири десети от процента. SOFIX остава почти без промяна на ниво от 440.40 пункта.

Натискът върху акциите на "Еврохолд България" АД и дъщерното му дружество "Евро инс" АД от последните дни и седмици подсказваше, че голям акционер е предприел ликвидация на акционерното си участие в двете компании. Именно това се случи днес - купувач се намери на пакета на „Евро инс” АД при цена от 46 стотинки за акция, а на „Еврохолд България” АД при 40 стотинки за акция.

Сделките по позициите на двете компании формираха около три четвърти от днешния оборот на Българска фондова борса, който достигна 1,1 млн. лева.

Спекуланти и инвеститори също успяха да се включат като купувачи в договорените прехвърляния. Именно дребните спекуланти предизвикаха разпродажби по другите позиции, вероятно, за да освободят ресурс, с който да финансират покупките си на акции на „Еврохолд България” АД и „Евро инс” АД.

Сред останалите компании в отрицателния сектор днес завършиха книжата на „Синергон Холдинг” АД, „Биовет” АД и „Химимпорт” АД, които записват понижения от 4%-5%, като и тези на „Сирма Груп Холдинг” АД и „Първа инвестиционна банка” АД, които отстъпиха с по 2%.

http://www.bulltrend-bg.com

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички