Търговията на БФБ достигна 428 000 лева


Търговията на БФБ достигна 428 000 лева
Снимка: iStock/Guliver

2438

Световните капиталови пазари са оцветени в червено днес, след като по-лошите от очакваното данни за търговския баланс на Китай засилиха опасенията на инвеститорите за забавянето на световния икономически растеж. Европейските пазари отстъпват за втори пореден ден и малко преди края на търговията водещите индекси се понижават с между половин и един процент, като най-значителни спадове отбелязват компаниите в миннодобивния сектор, които са особено чувствителни към недобрите сигнали от китайската икономика.

На Българска фондова борса търговията днес достигна 428 хил. лева, от които повече от половината бяха реализирани от няколко пакетни прехвърляния по позициите на „Холдинг Нов Век” АД и „Спарки” АД. Водещите измерители у нас, в синхрон с европейските застанаха, на отрицателна територия като най-висок спад от 0.61% записва SOFIX.

Сред останалите дружества, търгувани днес, понижения между 1% и 2% реализират „Фонд за недвижими имоти България” АДСИЦ, „Трейс груп холд” АД и „Химимпорт” АД. С ръст от 4.85% може да се похвали емисията на „Свилоза” АД.

На пазара за компенсаторни инструменти боновете за земеделска земя днес продължиха с доброто си представяне от миналата седмица и завършиха с ръст от близо 3 стотинки на ниво от 67 стотинки за лев номинал.

http://www.bulltrend-bg.com

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички