3 мита за правилното зареждане на телефона


3 мита за правилното зареждане на телефона
Снимка: Thinkstock/Guliver

10923

В днешно време повечето хора в развитите държави ползват смартфони. Говорим на тях, проверяваме профилите си в социалните мрежи, ползваме различни приложения. Основният минус на тези устройства е, че батериите им не са издържливи. Затова и всякакви съвети как да се удължи животът на батерията започват да се повтарят от уста на уста. Голяма част от тях обаче не са доказани. Ето кои са трите най-популярните мита за зареждането на телефони:

Мит 1: Не трябва да оставяме телефона си да се зарежда цяла нощ

Този съвет вероятно е бил акуратен, когато технологиите не са били толкова развити. Днес обаче няма проблем телефонът да остане включен в контакта цяла нощ. Батерията сама „знае“ кога да спре да се зарежда, така че за устройството ви няма риск. Все пак добре е да го зареждате в по-хладна стая и да махнете калфъчето, за да не се нагрее прекалено.

Мит 2: Оставете батерията да падне до 0%, преди да я заредите

Всъщност ако правите това, батерията ви ще започне да се изтощава по-бързо. Някои експерти смятат, че трябва да поддържаме телефоните си заредени между 50 и 80%. По-често обаче се препоръчва зареждането да започне, когато се падне до около 10-15%.

Мит 3: Не използвайте телефона си, докато се зарежда

Стига да използвате оригиналното си зарядно, а не някой заместител, няма проблем да ползвате телефона и по време на зареждане. Ако обаче сте взели заместител и то с неустановен произход, внимавайте – употребата на устройството в такъв случай може да доведе дори до експлоадирането му в ръцете ви (шансът е малък, но се е случвало, твърдят специалистите).

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички